Zijn binaire opties veilig?

Zijn binaire opties veilig en kunt u daar op basis van wetgeving op een degelijke manier in handelen? Handelen in binaire opties is ‘hot’, maar aan de andere kant ook relatief nieuw. Dit betekent dat er nog relatief weinig regulering bestaat, waardoor het verstandig is om zelf in ieder geval goed op te letten. Het is veilig om in binaire opties te handelen, mits u gebruik maakt van de wetgeving en het toezicht dat er op dit gebied beschikbaar is.

Wetgeving voor binaire opties

De handel in binaire opties is in Amerika al wat langer veilig, daar kunt u gebruik maken van de Nadex. Dit is de Noord-Amerikaanse Derivatives Exchange, een goed-gereguleerde markt die het onder andere mogelijk maakt om de handel in binaire opties veilig aan te bieden. De VS nam om dit gebied als eerste maatregelen om de markt te kunnen reguleren, maar ook in Europa heeft dit initiatief navolging gekregen.

In Europa kennen we nu de CySEC, een initiatief vanuit Cyprus om de markt te reguleren. Daarnaast heeft de FSA in Japan stappen genomen en werkt ook de Financial Conduct Authority in Groot-Britannië hard aan maatregelen en wetgeving. Uruguay is het eerste land in Zuid-Amerika dat stappen zet, waardoor er over heel de wereld beweging ontstaat en de handel in binaire opties veilig plaats kan vinden.

Het unieke van de regelgeving in Europa is dat wetgeving geldt voor alle Europese lidstaten. Dit betekent dat een makelaar of broker in binaire opties in Nederland, hiervoor gebruik kan maken van een vergunning in Cyprus. Een belangrijke voorwaarde is dat de handelswetten en -voorschriften in het land van uitgifte min of meer gelijk zijn als in Nederland, maar het biedt in ieder geval bescherming die het mogelijk maakt om de binaire opties veilig te verhandelen.

Betrouwbare brokers beschikbaar

Daarnaast kunt u veilig in binaire opties handelen door in ieder geval op zoek te gaan naar een betrouwbare handelaar of makelaar. Het is mogelijk om de lijst met makelaars aangesloten bij CySEC te bekijken, of de verschillende makelaars zelf te beoordelen. Hoe lang is de makelaar al actief en wat zijn de resultaten die anderen hiermee hebben weten te bereiken? De kans is groot dat de regulering van de opties voor binaire opties verder toe zal nemen, al is het nu al mogelijk om de makelaars te selecteren die daar graag op vooruit lopen.

Veilig gebruik van binaire opties

Wilt u het handelen in binaire opties zo veilig mogelijk maken? Zorg er dan in ieder geval voor dat u de risico’s van de opties goed in leert schatten, in relatie tot de winsten die het op kan leveren. Des te beter u het product begrijpt, des te beter het ook mogelijk is om een betrouwbare broker of makelaar uit te zoeken. Profiteer van de wetgeving en regulering op dit gebied, maar maak de handel in binaire opties veilig door zelf ook goed op de hoogte te zijn van wat u onderneemt om hier geld mee te verdienen.