Handelen in binaire opties

Wilt u handelen in binaire opties en bent u benieuwd naar de mogelijkheden die u heeft? U kunt opties gebruiken om te speculeren op de ontwikkeling van bepaalde onderliggende koersen. Een binaire optie is bijvoorbeeld gekoppeld aan de koers van de AEX-index, grondstoffen of bepaalde individuele aandelen. Verwacht u bijvoorbeeld dat de AEX-index binnen een uur tijd aan waarde zal winnen? Dan is het mogelijk om daar met binaire opties op in te spelen. U kunt gebruik maken van de traditionele call- en put-opties, gebruik maken van one touch binaire opties of gebruik maken van range binaire opties. Deze laatste categorie noemen we ook wel in/out boundary.

Call en put binaire opties

Ten eerste kunt u gebruik maken van de traditionele call- en put-opties, die we ook wel de high/low binaire opties noemen. Heeft u het idee dat de koers de komende tijd op zal lopen? Dan kunt u gebruik maken van call opties. U ‘koopt’ daarmee als het ware de onderliggende waarde, om deze na de stijging van de koers met winst van de hand te kunnen doen. Denkt u aan de andere kant dat de koers van de onderliggende waarde zal dalen? Dan kunt u een put-optie kopen. U verkoopt dan als het ware de onderliggende waarde, om deze na de koersdaling voordelig in te kunnen kopen om deze te leveren.

Bij de handel in binaire opties hoeft u de onderliggende waarde niet daadwerkelijk te kopen, u speculeert slechts op de waarde hiervan. Dit maakt het onder andere mogelijk om gebruik te maken van een hefboom, waardoor u met een beperkte investering tot een aantrekkelijk rendement kunt maken. De high/low binaire opties kunnen rendementen tot wel 90% opleveren in slechts een paar minuten, waardoor een positieve reeks van transacties snel veel kan opleveren.

One touch binaire opties

Daarnaast kunt u gebruik maken van one touch binaire opties, waarbij het niet van belang is of er een stijging of een daling van de koers plaatsvindt. In plaats daarvan kiest u een expiratiemoment van de binaire opties, waarop de koers een bepaalde waarde dient te halen. Lukt dit voor die tijd? Dan zijn de binaire opties ‘in the money’ en leveren ze geld op, lukt dat niet dan bent u de inleg krijgt en spreken we van ‘out of the money’.

Range binaire opties

Het tegenovergestelde van de one touch binaire opties zijn de range binaire opties, of de in/out boundery binaire opties. In dat geval dient de koers van de onderliggende waarde niet een bepaalde hoogte of diepte te bereiken, maar dient deze juist tussen een boven- en een ondergrens te blijven. Lukt dit gedurende de looptijd van de optie waar u gebruik van maakt? Dan leveren de binaire opties aan het eind van de looptijd een mooi bedrag op.

Wat dat betreft kunt u met binaire opties op een aantal verschillende manieren speculeren. Dankzij de diverse vormen van speculeren is het mogelijk om verliezen in te dekken en veelgemaakte fouten te voorkomen, zodat het risico af zal nemen en de kans op winst groter wordt.