Wat zijn binaire opties

Wilt u handelen in binaire opties, maar vraagt u zich af wat het precies zijn? Het gaat om een financieel product, waardoor het verstandig is om zowel de voordelen als de mogelijke risico’s goed in te schatten. De AFM geeft duidelijke uitleg over binaire opties, zodat u zelf na kunt gaan wat dit zijn. Zij spreken van een unieke eigenschap van de binaire opties, die ervoor zorgt dat zij een vaste uitkering kennen. Anders dan reguliere opties keert een binaire optie alles of niets uit. U kunt er een vooraf ingesteld bedrag mee verdienen, maar zit het tegen dan krijgt u niets.

Om te bepalen of de binaire opties uitkeren wordt er gekeken naar een onderliggende waarde, die een bepaalde koers moet bereiken. Voldoet de onderliggende waarde aan de koersontwikkeling die u voorspelde (dit kan zowel positief als negatief zijn)? Dan keert de binaire optie uit en maakt u winst. Voldoet de onderliggende koers niet aan de gestelde voorwaarde? Dan keert de optie niets uit en gaat uw inleg verloren.

Derivaten met onderliggende waarde

Binaire opties zijn derivaten, zoals bijvoorbeeld reguliere opties en turbo’s dat ook zijn. De onderliggende waarde hiervan kan verschillen, het zou bijvoorbeeld om een index (zoals de AEX), individuele aandelen of grondstoffen kunnen gaan. U kunt de binaire opties gebruiken om te voorspellen hoe de koers van de onderliggende waarde zich zal ontwikkelen. In sommige gevallen zijn er binaire opties beschikbaar gericht op onderliggende waarden zoals de inflatie of rentebesluiten. Dankzij de binaire opties hoeft u de onderliggende aandelen of grondstoffen niet aan te kopen, terwijl u wel de mogelijkheid heeft om te speculeren op de waardeontwikkeling daarvan.

Looptijd van binaire opties

De looptijd van binaire opties kan behoorlijk verschillen, waardoor het tijdens het handelen van belang is om daar goed rekening mee te houden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een binaire optie aan te kopen met een looptijd van een paar uur, of aan de andere kant gebruik te maken van binaire opties met een looptijd van slechts een minuut. Houd er rekening mee dat het vooral bij de zeer korte looptijden erg lastig is om de ontwikkeling van de koers te voorspellen. Des te korter de looptijd van de binaire opties, des te groter het ‘kans-element’ binnen het daytraden met deze effecten.

Risico’s van binaire opties

Houd er rekening mee dat het vanwege de relatief korte looptijd van de binaire opties lastig kan zijn om een goede voorspelling te doen van de waarde-ontwikkeling van de onderliggende waarde. Dit betekent dat de handel in binaire opties risico’s met zich mee kan brengen, die u goed in dient te schatten. Het is van belang om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden om geld te verdienen met binaire opties en daar de risico’s tegen af te zetten. Slaagt u erin geregeld een goede voorspelling te doen van de koers van de onderliggende waarde? Dan kunnen de binaire opties u een mooi bedrag opleveren.